Moderációs elvek

 

A legnagyobb örömünkre szolgál, ha megtisztelsz bennünket a hozzászólásoddal. Amikor a kommentet fűzöl bármelyik bejegyzéshez, elfogadod az alábbi moderálás elveket :
0. Hozzászóláshoz nincsen szükség regisztrációra.
1. A SUFNIGYM kortalan, nem tesz különbséget fiatalok és idősek között, így tegeződjünk.
Egyszerűbbé teszi az eszmecserét és közelebb hozza a különböző korosztályokat.
2. Ha nem értesz egyet a másik véleményével, még nem dől össze a világ. A konstruktív vita az egyik leghasznosabb dolog a világon. Nincs szükség személyeskedésre, „anyázásra” a másik fél sértegetésére, szidalmazására. Bármely vita esetén sorakoztass fel észérveket, hallgasd és értsd meg a másik fél álláspontját is.
3. Előítéletek, alaptalan feltevések helyett inkább kérdezz! Alapozd meg mondanivalódat, először gondold át, utána írd le.
4. Ne picsogj, ne hisztizz és ne akard másra kivetíteni a negatív gondolataidat, világnézetedet.
Nálunk egymás segítése a cél.
5. Minden hozzászólásod előtt győződj meg arról, hogy az tényleg a témához illő-e. A témához nem illő hozzászólásokat törölni fogjuk.
6. A politika és különböző „izmusok” nagyon távol állnak a SUFNIGYM központi értékeitől.
Kérjük, tartózkodj az ilyen jellegű véleményed hangoztatásától.
7. Trágárság, mások faji/nemi/vallási/politikai/kulturális stb. hozzátartozásának firtatása szigorúan tilos. Egyébként sem érintjük ezt a témát írásainkban.

Egyéb tudnivalók

Hozzászólások beküldésekor (csak úgy, mint más blogok, fórumok esetén) az oldal eltárolja az IP címedet. Az IP cím olyan, mint a lakcím. Pontosan beazonosítható a számítógép, melyről az oldalt meglátogatták, a hozzászólást írták.
Az IP címből az oldal nem tudja megmondani a kommentelő lakhelyét, személyazonosságát, azonban a hatóság már igen. Fontos tudnod, hogy az IP címet a hatóságnak joga van tőlünk kikérni, ha bűncselekmény vagy egyéb jogsértés történik.
A moderálási elveknek nem megfelelő hozzászólásokat töröljük.
A hozzászólások akkor is törlésre kerülnek, ha azokkal kapcsolatban bármilyen bejelentés érkezik hozzánk.
Azonban az európai irányelveket követve, az egyetlen moderálási elvnek sem megfelelő, bármely felhasználó által küldött sértő, majd általunk törölt hozzászólásért nem vállalunk személyes felelősséget.